Lokalen

Föreningen har en lokal på Parkgatan 8 i Uddevalla. Du hittar den i källarplanet på baksidan (karta). Här samlas vi för att forska, utbyta information och hjälpa varandra. Vi är där de flesta tisdagar mellan klockan 15-18:30 under vår och höst. Se under nyheter och aktiviteter för aktuellt program och eventuella förändringar!

Med anledning av nuvarande smittspridning i samhället vill vi uppmana till fortsatt försiktighet när vi träffas. Känner du dig sjuk så stanna hemma.

Ingången till föreningens lokal

Även rullstolsburna är välkomna till lokalen, ring någon i styrelsen någon dag före besöket.

Något av allt som finns är Släktdatas avskrivna kyrkoböcker över födda, vigda och döda från ett flertal socknar i Sverige, Sotenäs Personhistoriska förenings rekonstruktion av brunna kyrkoböcker samt register över anställda på Uddevalla Tändsticksfabrik och Kampenhofs Bomullsspinneri samt databaserna Sveriges befolkning och Sveriges dödbok. Forskarplatser med ArkivDigital, SVAR-Riksarkivet och många cd-/dvd-skivor samt böcker och avskrifter om släktforskning står till förfogande.

Dessutom finns tidskriftshyllor och blad från ett flertal släktforskarföreningar i lokalen- läs gärna!

Lokalen är utrustad med ett trinettkök, WC, datasalar och fika plats där vi har kaffeservering till självkostnadspris.


Uddevalla Stadsbibliotek

Vi samarbetar även med Uddevalla Stadsbibliotek där vi har ”Öppet hus” för intresserade några gånger om året, håll utkik på våra aktivteter för att se nästa datum! I släktforskarrummet finns bibliotekets forskningsmaterial för församlingarna i Uddevalla kommun samt litteratur om och kartor över Bohuslän.

Det finns en dator för internet med AD, SVAR och Släktdata mm och en dator med databaserna Sveriges befolkning, Sveriges dödbok och Emigranten. Ingen bokning behövs.